Welkom

Hello! My name is Jasmina and I am the owner of the webshop Penpal Junkie ( www.pp-junkie.com ). I love everything thats cute, especially cupcakes!

DIY telefoonhoesje

Doe het zelf!

Al die moderne apparaten als iPhones en iPods zijn heel mooi. Maar als je een beetje klunzig bent zoals ik, dan is het handig om ze goed te verpakken! Toevallig had mijn vriend onlangs zijn kledingkast opgeruimd en wat oude shirts weggedaan. Ideaal om een iPhone-hoesje van te maken! Hieronder beschrijf ik hoe je dat makkelijk doet. Een uurtje werk, ideaal voor de zaterdag- of zondagochtend!


Knip van het shirt een reep van de mouw af (of ergens anders als daar een leuk printje zit). Het moet iets breder zijn dan de iPhone (of welk apparaat dan ook waar je het hoesje voor wilt maken), en iets langer dan twee keer de lengte. Dit shirt is vrij rekbaar, maar als je stof hebt die niet rekt dan is het belangrijk om het niet te klein te knippen! De stof van dit shirt is trouwens best dik. Als je dunnere stof hebt, dan kan je er bijvoorbeeld een laagje vilt tussen naaien, dan is het nog zachter!

Leg de goede kanten op elkaar. Als je dan gaat naaien, dan vouw je het daarna namelijk weer 'buitenstebinnen' en dan zie je niets van je draad! Als je twee losse stukken stof hebt is het handig om de stukken aan elkaar te spelden. Dan blijft het goed op z'n plaats. Ik heb dit met de hand genaaid, maar je kan natuurlijk ook je naaimachine pakken! Als je hebt besloten om een laagje vilt mee te naaien, naai die dan op de buitenkant mee. Als je die namelijk nu tussen de laagjes stof legt, komt het straks aan de buitenkant!


Let op dat je niet helemaal rondom alles dichtnaait. Je moet namelijk nog je stof weer 'buitenstebinnen' kunnen doen. Daarvoor laat je aan een van de korte kanten een klein stukje open. Dit wordt het gat waardoor je de stof kunt halen om de goede kant naar buiten te brengen.


Als je helemaal rondom (op het gat na!) de stof aan elkaar hebt genaaid, knip dan de overtollige stof weg. Hoe minder in de weg zit bij het 'buitenstebinnen' halen, hoe beter.

Als je de stof 'buitenstebinnen' hebt gekeerd, naai je met de hand het gat dicht. Zeker bij niet-rekbare stof is het belangrijk om het gat niet te klein te maken. Het hele hoesje moet er namelijk doorheen passen!

Vouw het lapje dubbel, met de goede kant naar binnen. De zijkanten naai je aan elkaar. Zorg dat je zo naait dat je iPhone er nog steeds in past! Naai dus niet te ver van de kant af. Als je beide zijkanten aan elkaar hebt genaaid kan de het hoesje weer binnenstebuiten keren. Zo zit de goede kant weer aan de buitenkant en zie je de naden niet meer.

Voila! Zo heb je binnen een uur een leuk en zacht hoesje voor je iPhone!


1 reacties:

Vera zei

Wat leuk :)

Een reactie posten

Webshop